Loredana Ficiu
5405 vizualizări 29 oct 2018

Un autocar cu 72 de români care se întorceau de la muncă din Spania s-a răsturnat, în noaptea de duminică spre luni, în localitatea Tătărăşti, în judeţul Hunedoara.O persoană a decedat şi 32 au fost rănite, transmite corespondentul Mediafax.

"Autocarul s-a răsturnat într-un şanţ, pe DN 7, in localitatea Tătărăşti. Întrucât, mai multe persoane ar fi rănite, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Interventie, care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului. Salvatorii intervin cu două maşini de stingere, o autospeciala pentru transport victime multiple, o descarcerare, şapte ambulante SMURD şi trei ambulante SAJ. Pentru evaluarea persoanelor, la locul intervenţiei a fost amplasat un punct medical avansat. În autocar erau 72 de persoane: 70 de pasageri şi doi şoferi," a declarat Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Autocar răsturnat pe DN7

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul. Primele verificări arată că autocarul se întorcea din Spania.

"În jurul orei 4:50, în localitatea Tătărăşti, pe DN7, un autocar s-a răsturnat în afara carosabilului. S-a activat planul rosu de intervenţie. Autocarul circula pe direcţia Arad-Deva. DN7 este blocat momentan pentru intervenţie", a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. "Pasagerii veneau de la muncă din Spania. Sunt din mai multe localităţi ca puncte de debarcare. Râmnicu-Valcea era destinaţia. Cauza este, din primele verificări, neadaptarea vitezei în curbă la stânga pe carosabil umed."

Pasagerii care nu au fost răniţi vor fi cazaţi într-un hotel din Hunedoara. Printre ei, se numără şi cei doi şoferi ai autocarului.

Autocar răsturnat pe DN7

 

Citește și: