22 vizualizări 16 iun 2009

 

 

Constantin Starîş, autorul filmului "Atac asupra Moldovei", care incriminează opoziţia pentru orchestrarea violenţelor de la Chişinău, a recunoscut că a realizat un montaj din convorbirile telefonice între primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, şi omul de afaceri Gabriel Stati, relatează Unimedia.md.

"Sunt gata să recunosc faptul că este un montaj", a declarat pentru Omega Constantin Starîş, autorul clipului electoral procomunist "Atac asupra Moldovei", în care opoziţia este acuzată că ar fi organizat acţiunile de vandalizare a Parlamentului şi preşedinţie din 7 aprilie. Acesta justifică necesitatea montajului prin intenţia de "a proteja urechile telespectatorilor de un limbaj necenzurat", a adăugat el.

Anterior, Chirtoacă declarase că înregistrarea discuţei sale telefonice este trucată şi reprezintă o compilaţie realizată din mai multe discuţii, cuvintele fiind rupte din context şi montate în aşa fel încât să lase să sugereze că liderii opoziţiei ar fi organizat violenţele din 7 aprilie.

Ca un exemplu în acest sens, Chirtoacă a trimis redacţiei Unimedia un montaj audio, în care preşedintele Vladimir Voronin acuză comuniştii că au prădat ţara, nu respectă Constituţia şi fură voturile alegătorilor.

Mediafax

Citește și: