163 vizualizări 19 iul 2010

Pasajul Basarab, din Capitală, s-a scumpit cu 60 de milioane de euro. Decizia a fost luată de consilierii municipali, în şedinţa de luni. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a ţinut să precizeze că "în 2008, când am venit eu la primărie, lucrările la pasajul Basarab începuseră, dar pe un alt amplasament decât prevedea proiectul". În sală a fost chemat şi directorul Direcţiei Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, Mădălin Dumitru. Acesta le-a explicat consilierilor municipali de unde provine scumpirea de 60 de milioane de euro: "S-a schimbat încadrarea gradului de risc seismic. A fost nevoie să se folosească materiale de o calitate superioară, respectiv beton şi armătură. A crescut şi lungimea podului hobanat. Iniţial, acesta ajungea până la Orhideea, iar acum trece Dâmboviţa".

Deşi s-a atras atenţia că proiectul nu primise avizul Comisiei economice, că de la 60 de milioane, cât au fost estimate iniţial costurile, s-a ajuns la 210 milioane şi că acum se mai vrea încă o scumpire de 60 de milioane, preşedintele de şedinţă, Călin Murg, l-a supus la vot după ce a folosit tertipuri de genul "să facem prezenţa, să vedem dacă mai avem cvorum". La răspunsurile consilierilor municipali - "Ce să numărăm, nu vezi, dom'ne, că e sala plină, suntem toţi?" - acesta a hotărât o pauză de 10 minute ca să poată fi chemaţi toţi consilierii, ca să asigure numărul necesar de voturi. După pauză, proiectul a trecut, fiind votat chiar şi de cei care în urmă cu câteva minute îl contestaseră.

Investiţie în desenarea unui vis de primar

Deşi nu există, autostrada suspendată şi-a dublat costurile. Potrivit proiectului votat de consilierii municipali, valoarea totală a studiilor şi a planurilor a crescut de la 15.750.000 de lei la 33.347.320 de lei (scumpire cu aproximativ 4 milioane de euro). Valoarea aprobată iniţial pentru investiţie nu se măreşte în acest an, banii urmând să fie daţi din bugetul pe anul viitor. Potrivit arhitectului Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, "de aceşti bani urmează să se comande un studiu de fezabilitate şi PUZ-uri. Teoretic, la sfârşitul acestui an se poate organiza o licitaţie pentru achiziţia de lucrări de execuţie. Lucrările ar putea începe anul viitor. Autostrada suspendată va avea şapte tronsoane. Anul viitor ar putea începe lucrările la două dintre ele, cele care pleaca de la ieşirea Piteşti-Bucureşti şi ajung în Parcul Herăstrău. Aceste lucrări se vor face în doi ani şi jumătate. Traseul autostrăzii nu a fost modificat".

Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, primul modul va avea 7 kilometri lungime, iar construcţia lui va începe "de unde îşi varsă maşinile autostrada Ploieşti-Bucureşti şi de acolo trece peste DN1 şi se duce până undeva în spatele Casei Presei, până la Poligrafiei, unde se uneşte cu Jiului. De aici urmează al doilea modul care trece peste Chitila Triaj şi peste Giuleşti". Autostrada suspendată va avea 12 kilometri şi se va opri la Lacul Morii, unde va face legătura cu autostrada A1. Proiectul privind scumpirea autostrăzii suspendate a fost votat de marea majoritate a consilierilor municipali, singurii care s-au abţinut fiind cei de la PSD.

Pasajul lui Băsescu - mândria lui Oprescu

Cea mai spectaculoasă lucrare urbană din România, la capitolul infrastructură, este în mod cert pasajul Basarab, declara săptămâna trecută primarul general Sorin Oprescu, la prezentarea bilanţului celor doi ani de la preluarea mandatului. "La începutul mandatului meu, această lucrare (pasajul Basarab - n.r.) era aproape blocată (...) volumul de lucrări executate fiind între 10 şi 12%. Acum este finalizat în proporţie de 80% şi cred într-o finalizare a lucrărilor în circa opt - nouă luni", a spus Sorin Oprescu.

Primarul nu a făcut referiri legate de începerea lucrărilor la autostrada suspendată, însă, la sfârşitul bilanţului, răspunzând unei întrebări cu privire la data la care vor începe aceste lucrări, el a răspuns: "Vor începe anul acesta". "Totdeauna mi-am dorit să vă raportez că toţi îmi dau dreptate când vorbesc despre utilitatea autostrăzii suspendate, însă toţi mă amână atunci când vine vorba despre realizarea ei", a susţinut Sorin Oprescu.

Citeşte şi O nouă minune a infrastructurii în România: autostrada într-o bandă salută din mers autostrada suspendată şi pe cea îngropată

Citește și: