31 vizualizări 25 ian 2010

Filmul "Avatar" era duminică la doar două milioane de dolari distanţă de recordul absolut de încasări în domeniu, după ce a ocupat primul loc în topul preferinţelor la nivel mondial în weekend-urile ultimelor şase săptămâni, informează publicaţia Telegraph în ediţia online, citând anunţul distibuitorului 20th Century Fox.

Suma totală adunată de cea mai recentă creaţie a lui James Cameron era de 1,841 miliarde de dolari la sfârşitul weekendului, la foarte mică distanţă de recordul stabilit tot de Cameron cu Titanic (1,843 miliarde de dolari).

"Avatar" a detronat deja "Titanic" din punct de vedere al încasărilor la nivel internaţional, cu $1,288 miliarde de dolari faţă de 1,242 miliarde. În SUA, ar putea să mai dureze două săptămâni până când cele 601 milioane încasate de "Titanic" să fie depăşite, a anunţat 20th Century Fox.

Totuşi, datele nu sunt ajustate la nivelul de inflaţie, plus că încasările "Avatar" au fost ajutate de preţurile mai mari practicate de cinematografele care au difuzat filmul în sistem 3D. Compania Imax a anunţat că încasările spectacolelor sale au depăşit în premieră 134 de milioane de dolari în toată lumea. Cel mai bine vândut film al tuturor timpurilor - ajustat la inflaţie - este "Pe aripile vântului", din 1939, cu încasări de aproape 1,5 miliarde de dolari, potrivit companiei Box Office Mojo. Din acest punct de vedere, "Avatar" ocupă doar locul 26.

În ultima săptămână, "Avatar" a realizat venituri de 36 de milioane de dolari în SUA şi 107 milioane la nivel internaţional. (V.M.)

Citește și: