Firuta Flutur
122 vizualizări 6 apr 2019

Potrivit unor surse judiciare, pachetele au fost găsite începând de vineri, pe diferite plaje de pe litoralul românesc, de oameni, aceştia alertând autorităţile.

Deocamdată nu a fost făcută o centralizare a pachetelor, dar primele informaţii arată că ar fi vorba despre peste 100 de pachete, care ar conţine, fiecare, până la un kilogram de cocaină.

Drogurile ar putea proveni din acelaşi lot cu cele descoperite pe o barcă, la Sulina, mai arată sursele citate.

IGPR, despre drogurile de la Constanţa: Au fost oameni care au găsit pachete pe mare

Căutarea pachetelor cu droguri a fost declanşată, sâmbătă, pe litoralul românesc după ce mai mulţi oamenii care le-au găsit pe plajă au anunţat la 112, spun poliţiştii, care nu au date cum ca astfel de pachete ar fi fost păstrate.

Comisarul Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că 300 de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi sunt angrenaţi în operaţiunea care se desfăşoară pe o suprafaţă de 90 de kilometri, de-a lungul litoralului, pentru a fi găsite pachete cu droguri.

„Operaţiunea este în derulare. Peste 300 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi se află pe litoralul românesc. Vorbim aici de peste 90 de kilometir pe care se efectuează aceste căutări. (…) Au fost găsite droguri inclusiv pe mare. Tocmai de aceea, această operaţiune a beneficiat de sprijinul a două elicoptere din cadrul MAI, dar şi a 14 ambarcaţiuni din cadrul Poliţiei de Frontieră. S-au folosit, bineînţeles, şi scafandri în aceste căutări de astăzi. Operaţiunea este în derulare şi sperăm să găsim toate coletele care conţin droguri pentru a înlătura orice potenţial pericol la adresa cetăţenilor din Constanţa”, a spus Drăgan.

El a spus că au fost oameni care au găsit colete şi au anunţat la 112 şi nu există informaţii cum că între cei care au găsit ar fi păstrat pachetele cu droguri.

„Au fost şi persoane care au semnalat faptul că au găsit anumite colete şi le mulţumim pe această cale că au ales să alerteze de îndată autorităţile. (…)Din datele pe care le deţin în prezent nu există nicio persoană care să fi găsit droguri şi să nu fi declarat la 112. Toate aceste activităţi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc. Toate activităţile sunt coordonate de DIICOT. Bineînţeles, procurori din cadrul DIICOT se află în Constanţa şi coordonează aceste activităţi”, a mai spus comisarul Drăgan.

Potrivit comisarului Georgian Drăgan, până în prezent nu se cunoaşte cantitatea exactă de droguri găsită pe litoral, fiind o acţiune încă în desfăşurare.

Poliţiştii constănţeni avertizează oamenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, deoarece acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare, peste 90%, ce pot pune în pericol viaţa.

„ATENŢIE! Conţinut periculos! Avertizăm cetăţenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa!", se arată într-o informare a Poliţiei Constanţa.

Poliţiştii mai anunţă că, în momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT.

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiţi într-o şalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piaţă de 300 de milioane de euro.

Anchetatorii au fost sesizaţi după ce, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conţinând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%

Citește și: