145 vizualizări 11 apr 2019

Hidrologii au emis încă o avertizare cod galben de inundaţii locale şi viituri care vizează râuri mici din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, valabilă începând de joi de la ora 19.50 până vineri la ora 9.00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, sunt prevăzute scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Nera – afluenţi aferenţi sectorului aval confluenţă Miniş (judeţul Caraş-Severin), Dunăre – afluenţi mici aferenţi sectorului aval Baziaş – amonte Orşova (judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din bazinul hidrografic Dunăre – afluenţi aferenţi sectorului aval Baziaş – amonte Drencova.

Avertizarea cod galben este în vigoare începând de joi de la ora 19.50 până vineri la ora 9.00.

De altfel, o ploaie torenţială a inundat, joi după-amiază, în oraşul Caransebeş, mai multe străzi, după ce sistemele de canalizare nu au făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii.

Pe strada Dâlmei, circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate, pentru că nivelul apei pe carosabil, în unele locuri, a depăşit 30 de centimetri.

Anterior, hidrologii emiseseră o avertizare cod galben de inundaţii locale şi viituri care vizează râuri mici din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, valabilă începând de joi de la ora 17.20 până vineri la ora 9.00.

 

Citește și: