Laura Buciu
438 vizualizări 1 iun 2019

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gopodărire a Apelor (INHGA), din cauza precipitaţiilor înregistrate şi propagării, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe cursul mijlociu şi inferior al râului Cricovul Sărat, judeţele Prahova şi Ialomiţa.

Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pompierii au monitorizat zonele inundabile şi cele afectate, respectiv Lapoş şi Sângeru, verificând creşterea debitelor pe Cricovul Sărat şi afluenţii săi.

Şase echipe mixte au verificat dacă mai sunt persoane în locuinţele aflate în zona inundată din comuna Sângeru. În aceeaşi localitate, un copil de 5 ani a fost salvat, după ce a fost surprins pe o insuliţă formată între malurile Cricovului Sărat.

Cod portocaliu de inundaţii pe cursul inferior al râului Prahova, ce străbate două judeţe

Hidrologii au emis o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe cursul inferior al râului Prahova, care străbate judeţele Ialomiţa şi Prahova.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gopodărire a Apelor, codul portocaliu a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 10, după expirarea codului roşu, şi este valabil până la ora 16.00.

INHGA arată că din cauza precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe cursul inferior al râului Prahova, judeţele Prahova şi Ialomiţa.

 

Citește și: