Alina Botezatu
4060 vizualizări 14 sep 2018

Un avion Blue Air care se îndrepta spre Liverpool s-a întors pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti, din motive tehnice. Potrivit unor surse, coada aoaratului a lovit la decolare pista. La bordul aeronavei se aflau 170 de pasageri. Avionul a decolat la ora 16.44 către Liverpool, iar incidentul s-a produs în momentul în care avionul se ridica de la sol.

"Aparatul de zbor s-a întors la sol pentru verificări tehnice", a declarat Valentin Iordache, directorul Aeroporturi Bucureşti.

”Zborul 0B133, care a decolat în această după-amiază de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Liverpool, s-a reîntors la Bucureşti ca urmare a deciziei comandantului. Respectând procedurile în vigoare şi pentru că siguranţa este prioritară la Blue Air, echipajul a decis să revină la Otopeni ca urmare a unei suspiciuni de defecţiune tehnică”, se scrie în comunicatul de presă al Blue Air.

Blue Air precizează că, pentru a elimina orice suspiciune şi pentru liniştea pasagerilor, avionul a aterizat pe Aeroportul Otopeni în condiţii de maximă siguranţă, la ora 18:25, pentru efectuarea verificării tehnice.

„Pentru a diminua disconfortul creat de realizarea procedurilor de inspecţie, compania a luat decizia ca pasagerii să fie transportaţi cu o altă aeronavă Blue Air şi să ajungă la destinaţie în cel mai scurt timp posibil”, se subliniază în comunicatul companiei aeriene.

 

Citește și: