Cătălin Legănel
6147 vizualizări 21 feb 2019

Aeronava de mici dimensiuni a aterizat forţat la Tuzla, în jurul orei 16:00, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În aparatul de zbor se aflau două persoane, ambele rămânând încarcerate în urma aterizării forţate.

Medicii de pe ambulanţă au efectuat protocolul de resuscitare timp de zeci de minute, însă copilotul aeronavei nu a răspuns, fiind declarat decedat.

Cea de-a doua victimă a fost preluată, conştientă, de elicopterul SMURD, fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa. Este vorba despre pilotul avionului, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism abdominal şi fracturi de membre.

”În aeronavă se aflau două persoane, bărbaţi. A aterizat forţat în zona Aerdomului Tuzla. Una dintre persoane a fost preluată imediat de elicopterul SMURD şi transportată la spitalul judeţean Constanţa. A doua persoană persoană a rămas încarcerată. Colegii mei au extras această persoană cu puţin timp în urmă, starea sa fiind extrem de gravă. Medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar au fost nevoiţi să declare decesul bărbatului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa, Anca Chriiţă.

La faţa locului au intervenit o autospecială de stingere, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ şi elicopterul SMURD.

Aeronava implicată în accidentul din apropierea aeroportului din Tuzla efectua un zbor de instruire, au anunţat reprezentanţii aeroportului. Cel care şi-a pierdut viaţa este copilotul, un bărbat de 50 de ani, care lua lecţii de zbor.

”La ora 16.03, a avut loc un accident aviatic pe aeroportul din Tuzla, în care a fost implicată o aeronavă de tip Diamond 42, având la bord doi piloţi. Aeronava efectua un zbor de instruire”, au precizat reprezentanţii Regional Air Services - Aeroport Internaţional Tuzla.

Reprezentanţii aeroportului au luat toate măsurile impuse de planul de răspuns la situaţii de urgenţă pentru accidente aeronautice, precizând că incidentul este investigat de autorităţi.

 

Citește și: