Firuta Flutur
104 vizualizări 4 iun 2019

Avocatul Poporului cere Poliţiei să comunice dacă au fost dispuse verificări în legătură cu faptele petrecute şi dacă în urma verificărilor efectuate s-au constatat disfuncţionalităţi în organizarea misiunii; dacă agenţii de poliţie implicaţi în misiune au fost instruiţi cu privire la obiectul misiunii / au fost informaţi în legătură cu gradul de periculozitate al persoanei căutate / au fost dotaţi corespunzător în vederea îndeplinirii misiunii cu succes şi în siguranţă; dacă, în general, echipajele de poliţie sunt dotate corespunzător, potrivit tipurilor de misiuni care le sunt încredinţate şi ce măsuri au fost dispuse în cauză.

Fugarul Marcel Ionel Lepa, care a împuşcat mortal un poliţist din judeţul Timiş, a fost prins marţi dimineaţa de către oamenii legii în localitatea Remetea Mare, din judeţul Timiş. Bărbatul care l-a împuşcat mortal pe poliţistul aflat în misiune ar fi fost luat prin surprindere, motiv pentru care nu a fost nevoie să se folosească armamentul din dotare. În momentul în care a fost prins, acesta avea răni produse prin împuşcare, care datează, cel mai probabil, de duminică, din timpul urmăririi. Astfel, oamenii legii au solicitat intervenţia ambulanţei, care l-a dus pe Ioan Marcel Lepa la Spitalul Judeţean Timişoara, pentru a primi îngrijiri medicale.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Citește și: