160 vizualizări 13 mar 2015

Într-un comunicat transmis vineri, Avocatul Poporului anunţă că, în urma relatărilor din presă, s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă în cazul celor doi fraţi din comuna Gârceni, judeţul Vaslui, care au fost găsiţi înfometaţi, iar unuia dintre ei i s-a făcut rău pe stradă, vecinii chemând ambulanţa.

Conform sursei citate, ambii copii, care în prezent sunt spitalizaţi, au nevoie, pe lângă îngrijiri medicale, şi de îngrijiri psihologice.

În acest caz, este în derulare şi o anchetă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Vaslui, cazul celor doi fraţi a ajuns în atenţia autorităţilor după ce cel mai mic dintre copii, în vârstă de 11 ani, a fost văzut de către un localnic în timp ce vomita la marginea drumului. Bărbatul a sunat la 112 şi a solicitat o ambulanţă, echipajul medical ajuns la faţa locului găsind copilul leşinat şi deshidratat.

Copilul mai mare, în vârstă de 13 ani, le-a spus medicilor că el şi fratele său au rămas singuri într-o locuinţă neîncălzită, de aproximativ două săptămâni, după ce tatăl lor, în grija cărora se aflau de patru ani, a plecat de acasă, undeva în judeţul Vrancea. Mai mult decât atât, băiatul spunea că în ultimele două zile mâncaseră doar câte un măr, el şi fratele său simţindu-se foarte slăbiţi.

Copiii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de UrgenţăVaslui, fiind internaţi la Secţia de Pediatrie, fiind diagnosticaţi şi cu o viroză respiratorie.

După ce vor fi externaţi, cei doi fraţi vor fi preluaţi de către DGASPC Vaslui şi internaţi, în primă fază, într-un centru de plasament.

Reprezentanţii DGASPC Vaslui i-au anunţat şi pe părinţii celor doi copii, însă mama acestora a spus că nu se mai întoarce acasă, având alţi trei minori în îngrijire. De asemenea, tatăl copiilor a spus că nu renunţă la locul de muncă pe care l-a găsit în judeţul Vrancea.

Citește și: