54 vizualizări 28 mar 2019

„Avocatul Poporului s-a sesizat din ofciu referitor la posibilul caz de violenţă al unui profesor de religie asupra unui elev. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor. Mass-media a relatat despre un posibil caz de violenţă, petrecut la Şcoala Primară Nr.2 Baranca – arondată Şcolii Gimnaziale „Ioan Murariu” Cristineşti, judeţul Botoşani, constând în faptul că un elev, de etnie romă, ar fi fost bătut de profesorul - preot, în cursul unei ore de religie, rănile rezultate în urma agresiunii suferite determinând internarea în regim de urgenţă a elevului la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani", anunţă reprezentanţii Avocatului Poporului, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Miercuri, organizaţia Salvaţii Copiii România” a trimis Avocatului Poporului o sesizare prin care a solicitat investigarea cazului de la Botoşani, precum şi monitorizarea anchetei penale.

Două anchete au loc în judeţul Botoşani după ce mama unui elev în vârstă de 11 ani de la şcoala din localitatea Baranca a cerut intervenţia medicilor, spunând că fiul ei a fost tras de urechi şi lovit cu capul de perete de către un profesor de religie. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani au declarat, pentru MEDIAFAX, că a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu exactitate la o şcoală din judeţ. Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că un elev în vârstă de 11 ani de la şcoala din localitatea Baranca a fost agresat, în timpul orei de religie, chiar de către profesor, un preot din altă localitate. Mama elevului a sunat la 112 şi a cerut intervenţia medicilor, spunând că fiul ei a fost tras de o ureche şi lovit cu capul de perete, pentru că făcea gălăgie la ore. Copilul a fost transportat la spital, având urechea ruptă.

 

Citește și: