Departamentul Social - Mediafax
1331 vizualizări 12 apr 2017

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Avocatul Poporului, ancheta are loc în cazul unui bărbat cu grad de handicap din Arad care primeşte o pensie de doar 39 de lei pe lună.

Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a două articole din Constituţie privind nivelul de trai şi protecţia persoanelor cu handicap.

Conform informaţiilor din mass-media, bărbatul, cu un braţ amputat şi trei copii în îngrijire, primeşte de la stat o pensie de handicap foarte mică.

Comisia care a evaluat cazul său nu i-a dat dreptul la însoţitor, conform celor relatate în presă, arată Avocatul Poporului.

Potrivit presei arădene, Mihai Cin, de 47 de ani, s--a mutat cu familia din judetul Maramureş în Chişlaca, în urmă cu 20 de ani, pentru că spera la o viaţă mai bună. El muncise ca lucrător forestier, însă anul trecut, în timp ce se afla la tăiat de lemne, un coleg a doborât un copac care a căzut direct peste bărbat. Pomul i-a zdrobit braţul drept, iar medicii i l-au amputat.

Presa locală susţine că în primele şase luni bărbatul a primit pensie de handicap de 340 de lei lunar şi drept la îngrijitor personal remunerat, după care Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a decis că nu mai suferă de handicap grav, ci mediu, pensia fiind stabilită la 39 de lei.

FOTO: Aradon

Citește și: