17 vizualizări 12 mai 2009

După ce s-a tot jeluit că din cauza crizei a fost nevoit să taie „la sânge” cheltuielile municipalităţii, primarul Braşovului, pedelistul George Scripcaru, a fost cuprins brusc de un acces de dărnicie: vrea  să plătească din bugetul local dobânzile la creditele imobiliare contractate de familiile tinere pentru cumpărarea unei locuinţe! „În acest fel, i-am ajuta pe tinerii căsătoriţi care au venituri modeste să poată obţine şi ei un credit bancar şi le-am da o mână de ajutor şi dezvoltatorilor imobiliari să vândă mai uşor locuinţele pe care le construiesc”, şi-a argumentat el subita generozitate pe banii publici.

În ceea ce îi priveşte pe beneficiarii creditelor imobiliare cu dobânda plătită de municipalitate, Scripcaru a precizat că aceştia vor fi selectaţi pe baza unor criterii ce urmează a fi aprobate de Consiliul local, între care vârsta maximă de 35 de ani, loc de muncă stabil în Braşov pentru fiecare dintre soţi şi cel puţin un copil în întreţinere.

Pentru firme - credite garantate cu contractul de lucrări

Ce sumă ar urma să fie pusă la bătaie în acest scop din bugetul local şi cât de legală este o astfel de utilizare a banilor publici doar în beneficiul câtorva zeci sau sute de contribuabili, edilul a evitat însă să spună. În schimb, a anunţat o altă „implicare de criză”, de data asta în zona afacerilor private, în sprijinul firmelor care au contracte cu municipalitatea, pentru ca acestea să poată obţine credite bancare de finanţare a activităţii curente. „I-am convocat pentru miercuri pe patronii tuturor firmelor care au contracte cu noi, primăria, la o întâlnire cu reprezentanţii unei bănci care s-a arătat dispusă să le acorde asemenea credite acceptând ca ele să fie garantate chiar cu contractele respective”, a precizat Scripcaru, care a refuzat să dezvăluie însă cuantumul creditelor ce ar urma să fie obţinute de firmele aflate în graţiile sale.

 

Citește și: