Raluca ION
388 vizualizări 22 aug 2011

Preşedintele SUA, Barack Obama, a spus că situaţia din Libia este "încă extrem de fluidă". "Rămâne un grad de incertitudine şi există elemente ale regimului care reprezintă o ameninţare", a apreciat preşedintele american într-o declaraţie înregistrată şi difuzată luni seara.

"Dar este mult mai clar: regimul Gaddafi se apropie de sfârşit şi viitorul Libiei se află în mâinile poporului", a spus Obama. Potrivit unui oficial de la Casa Albă, preşedintele s-a întâlnit luni cu membrii Consiliului Naţional de Securitate pentru a discuta despre situaţia din Libia, relatează CNN.

Obama a adăugat că bucuria libienilor faţă de victoriile rebelilor arată că "lupta pentru demnitatea umană este mai puternică decât orice dictator". Potrivit preşedintelui american, curajul libienilor este de neînfrânt. "Revoluţia este a voastră, iar sacrificiile pe care le-aţi făcut sunt extraordinare", le-a spus Obama, care a ţinut să felicite şi forţele armate americane şi ale NATO.

Barack Obama a promis că SUA va ajuta Libia în procesul de tranziţie, că va furniza inclusiv asistenţa umanitară.şi a făcut un apel împotriva actelor de represiune, scrie BBC.

Citește și: