Florin Jinga
1720 vizualizări 8 ian 2019

Andrei Anti a depus, în 2014, actele pentru a obţine finanţare de la Uniunea Europeană, după ce fusese mandatat printr-o procură să se ocupe de întreprinderea unei femei. Aceasta plecase în Danemarca pentru a-şi trata o problemă de sănătate şi îşi lăsase afacerea pe mâna bărbatului, scrie Ziarul de Iaşi.

După ce a obţinut banii din fonduri europene, bărbatul a folosit o parte din sumă pentru a-şi plăti o datorie de 8.000 de euro către fratele său, iar cu restul a mers la ”păcănele”.

”În cursul anului 2015, după ce l-a împuternicit pentru a doua oară pe numitul Anti Andrei să administreze în continuare I.I. (.....), persoana vătămată a precizat că s-a întors în România cu intenţia de a se ocupa personal de afacerea demarată şi de implementarea proiectului, iar în acest context s-a întâlnit cu Anti Andrei, care a refuzat să-i restituie documentele societăţii pe care i le-a remis cu ocazia împuternicirii,” se arată în rechizitoriu.

Un bărbat a jucat LA PĂCĂNELE fondurile europene cu care trebuia să dezvolte O AFACERE

Finanţarea europeană urma să se acorde în două tranşe, prima tranşă, în valoare de 107.000 de lei, fiind acordată în anul 2014, bani cu care ar fi trebuit să fie cumpărate patru hectare de teren.

În urma investigaţiilor, procurorii au aflat că banii au fost retraşi de la bancomate din judeţele Iaşi şi Neamţ de către Andrei Anti.

”Inculpatul a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro fratelui său, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice şi a efectuat lucrări de construire la o anexă a fermei (grajd), lucrări neprevăzute în planul de afaceri,” au stabilit procurorii DNA.

Decizia luată de Curtea de Apel Iaşi este definitivă.

Medicii Institutului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi se confruntă în fiecare an cu cazuri de persoane care sunt dependente de jocuri de noroc. Specialiştii afirmă că jocul patologic de noroc este o afecţiune biopsihosocială complexă ce poate avea repercusiuni devastatoare asupra individului şi familiei acestuia.

Foto: Hepta

Citește și: