Ana Petrescu
Mediafax
43 vizualizări vineri, 12:07

„S-a discutat despre necesitatea unui nou Guvern. Guvernul Dăncilă a fost demis de către Parlament şi România are nevoie de un nou Guvern, care să aibă ca obiectiv realizarea de alegeri anticipate în februarie-martie anul viitor, obiectiv despre care USR vorbeşte de mai bine de un an de zile”, a afirmat Dan Barna, vineri, după încheierea consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni.

Şi Ludovic Orban a spus, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că PNL ar susţine alegeri anticipate, dacă va există un consens între partidele parlamentare pe acest subiect.

„Voi asculta opţiunile partidelor şi voi propune o soluţie de Executiv cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă şi eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura acestea”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă joi.

Şeful statului a mai spus că „cea mai bună soluţie pentru redarea legitimităţii Parlamentului este, evident, întoarcerea cât mai rapidă la votul cetăţenilor, adică alegeri anticipate”. El a precizat că acest lucru nu poate fi realizat dacă nu există un consens al formaţiunilor parlamentare actuale.

Singurul partid care nu va participa la consultările de la Cotroceni este PSD, deoarece nu a existat o decizie în CEx care să dea mandat în acest sens, a anunţat Viorica Dăncilă.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Citește și: