733 vizualizări 8 mai 2017

"Nu există niciun act ilegal semnat de mine", a declarat Traian Băsescu, la intrarea în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Întrebat, la ieşire, cum s-a făcut retrocedarea respectivă, fiind vorba de 66 de imobile într-o zi, fostul preşedinte a răspuns: "În condiţiile legii".

Dan Apostol, avocatul fostului preşedinte al României, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acesta a dat o declaraţie scrisă, de martor.

"L-am reprezentat pe preşedinte în toate dosarele penale intentate împotriva dânsului şi soluţia a fost mereu aceeaşi pe care o ştiţi. Nu există nicio emoţie din niciun punct de vedere, niciun dosar penal intentat dânsului deoarece există un simplu adevăr: nu a încălcat niciodată legea. Urmărirea penală nu e publică", a mai spus Dan Apostol, avocatul lui Traian Băsescu.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul preşedinte a fost citat să se prezinte pentru audieri în dosarul privind retrocedarea unor imobile de pe vremea când era primar.

Pe 27 aprilie 2015, Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar deschis la plângerea Ioanei Preda, decizia fiind definitivă.

Ioana Preda a declarat, la acea vreme, la Antena 3, că a făcut plângerea în 2008 - 2009 contra lui Traian Băsescu, pentru retrocedarea unor imobile, în 2003, către Nicholas Jordan. Preda a mai precizat că din unul din aceste imobile din sectorul 4 a fost evacuată în urmă cu mai mulţi ani.

Citește și: