37 vizualizări 11 mar 2008


UPDATE 3: ACR susţine cererea preşedintelui Băsescu de anulare a taxei auto

Automobil Club Român (ACR) susţine cererea preşedintelui Traian Băsescu de anulare a taxe auto prin ordonanţă de urgenţă şi consideră că eliminarea acesteia ar face dreptate celor care au fost păgubiţi.

"Opinia preşedintelui este corectă, având în vedere că şi aşa gradul de motorizare este mic. Într-adevăr, taxa auto îi desconsideră pe români, iar eliminarea ei ar face dreptate celor păgubiţi", a declarat, marţi, şeful direcţiei de organizare a clubului, Ilie Gabra.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

UPDATE 2: Producătorii şi importatorii de maşini continuă să susţină taxa auto

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) continuă să susţină taxa auto, invocând efectele pozitive ale acesteia asupra protecţiei mediului şi siguranţei rutiere.

"Poziţia APIA este cea pe care am susţinut-o şi reafirmat-o. Taxa auto este, deocamdată, mijlocul prin care orice cetăţean al acestei ţări poate respira un aer mai curat şi poate circula în maşini mai sigure", a declarat, marţi, preşedintele APIA, Ernest Popovici.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro


UPDATE: Tăriceanu: Băsescu e în căutare de voturi ieftine şi nu a înţeles importanţa taxei auto

Preşedintele este în căutare de voturi ieftine şi nu a înţeles importanţa taxei auto, a declarat, marţi, la Giurgiu, premierul Călin Popescu Tăriceanu, arătând că s-a săturat ca şeful statului să îi trimită scrisori pe care oricum le vede la televizor.

Citeşte mai multe pe mediafax.ro


Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, marţi, o scrisoare premierul Călin Popescu Tăriceanu, în care îi cere să anuleze prin ordonanţă de urgenţă taxa auto, acuzându-l pe şeful Guvernului că prin aplicarea unor astfel de măsuri îi desconsideră pe români.

Băsescu precizează că este obligat să îi atragă atenţia că, în conformitate cu articolul 90 din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene, între statele membre "sunt interzise taxele vamale la import şi la export sau taxele cu efect similar, în cazul de faţă, taxa de primă înmatriculare a autoturismelor şi autovehiculelor".

Citeşte mai multe pe mediafax.ro

Citește și: