359 vizualizări 9 nov 2019

Sâmbătă, la câţiva metri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Crişana” din Oradea, o autospecială de primă intervenţie a fost blocată de un jeep, care a pătruns pe contrasens.

Şoferul şi soţia acestuia, cetăţeni străini, vizibil panicaţi, au cerut ajutorul comandatului pompierilor, care coborâse din autospecială.

Maiorul a realizat că viaţa bebeluşului aflat pe bancheta din spate a maşinii, în scaunul auto, era în pericol, aflându-se în stop cardio-respirator.

„În acel moment, maiorul a ordonat conducătorului autospecialei să alerteze forţele de la sediu, spunându-i totodată tatălui copilului să-l însoţească cu autoturismul în curtea unităţii, unde, în mai puţin de un minut, totul era pregătit pentru salvarea copilului. Întrucât echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea nu se afla la unitate, fiind în misiune la un caz medical, sugarul a fost preluat de dr. Juca Dacian, medicul coordonator din dispeceratul medical, care, împreună cu plutonier major Pupăză Adrian, pompier militar în cadrul Detaşamentului 1 Oradea, i-au acordat bebeluşului, în vârstă de 7 zile, îngrijirile medicale care se impuneau, reuşind în câteva secunde, să-l readucă la viaţă”, arată ISU Bihor.

Fetiţa a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care a transportat-o la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

Citește și: