Loredana Ficiu
703 vizualizări 8 feb 2019

Judecătoria Drobeta Turnu Severin a admis, în 13 decembrie 2018, cererile reunite de eliberare condiţionată formulate de Sandu Anghel, însă procurorii au contestat hotărârea.

Tribunalul Mehedinţi a respins, vineri, contestaţia formulată de procurori, hotârârea fiind definitivă.

Astfel, Bercea Mondial va fi eliberat condiţionat pe parcursul zilei de vineri.

În mai 2014, instanţa supremă l-a condamnat pe Bercea Mondial la opt ani şi nouă luni de închisoare cu executare, în dosarul în care acesta era acuzat că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. Acum, interlopul iese din închisoare deşi mai avea de executat doi ani şi şapte luni de închisoare.

Fiul interlopului din Olt, Florin Anghel, a fost condamnat, prin aceeaşi decizie, la cinci ani şi trei luni de închisoare cu executare şi doi ani interzicerea exercitării drepturilor.

Tribunalul Olt l-a condamnat, în februarie 2012, pe Bercea Mondial la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor calificat. Tot atunci, magistraţii i-au condamnat pe Florin Anghel la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar pe Fănica Anghel la trei luni de închisoare cu suspendare.

Decizia Tribunalului Olt a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, care în 1 noiembrie 2013 a majorat pedeapsa la închisoare cu executare de la şapte ani şi şase luni la zece ani în cazul lui Sandu Anghel. De asemenea, pedepsele au fost majorate şi pentru fiul acestuia, Florin Anghel, care a fost condamnat la opt ani de închisoare, dar şi pentru Fănica Anghel, condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru instigare la mărturie mincinoasă şi mărturie mincinoasă. Decizia Curţii de Apel Craiova a fost atacată cu recurs la instanţa supremă, care în 16 mai a dat o decizie definitivă în acest dosar.

Bercea Mondial, eliberat condiţionat după ce instanţa i-a admis cererea

Sandul Anghel a fost arestat preventiv pe 20 februarie 2011, pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat nepotul, pe Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Într-un alt dosar, interlopul a fost condamnat, în 18 aprilie 2013, de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

De asemenea, în iunie 2018, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe interlop şi pe fiul acestuia, pentru tentativă de omor, faptă care ar fi fost săvârşită în luna ianuarie 2009. Acesta ar fi lovit cu un cuţit şi cu alte obiecte o persoană, din cauza unei neînţelegeri legate de un teren. Conflictul ar fi fost declanşat deoarece victima ar fi vândut terenul unei alte persoane.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Citește și: