Raluca Lazaroi
1102 vizualizări 8 feb 2019

Bărbatul de 71 de ani din Bistriţa a fost descoperit, marţi seara, mort în propriul apartament, cu semne vizibile de violenţe pe corp.

Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au reuşit să îi identifice pe presupuşii criminali ai bărbatului, reţinând doi tineri de 19 şi 21 de ani, care au recunoscut că l-au omorât pe bătrân după ce s-au întâlnit cu acesta în apropierea unui bar şi au decis să îl conducă acasă pentru a bea împreună.

Odată ce au ajuns în apartamentul bătrânului, cei doi fraţi l-a lovit şi i-au cerut îi dea toţi banii pe care îi are în casă. Pentru că bătrânul le-a spus că nu are bani sau alte bunuri de valoare în locuinţă, tinerii l-au lovit şi înjunghiat de mai multe ori, iar apoi au început să caute banii în locuinţă. Au găsit doar 100 de lei, un telefon mobil, un ceas şi câteva bijuterii fără valoare.

Potrivit procurorilor, bărbatul de 71 de ani a avut parte de o moarte violentă.

„Din examinarea medico-legală a cadavrului a rezultat că decesul a fost violent şi s-a datorat leziunilor traumatice multiple produse cu corpuri dure şi corp tăietor-înţepător. Din cercetările penale efectuate a rezultat că în noaptea de 2 spre 3 februarie 2019 cei doi autori au pătruns în locuinţa victimei cu acordul acesteia, după care, având intenţia de a sustrage bunuri din locuinţă au exercitat asupra victimei acte de violenţă prin lovire cu corpuri dure, inclusiv cu un cuţit pe care l-au luat din bucătăria locuinţei. Autorii au sustras suma de 100 de lei, un telefon mobil, un ceas de mână, o legătură de chei şi alte bunuri de valoare redusă, respectiv bijuterii din metale nepreţioase”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, procurorul Adrian Briciu.

Cei doi fraţi sunt acuzaţi de omor, tâlhările calificată şi şi-au recunoscut faptele în faţa anchetatorilor. Pe numele lor a fost emis un mandat de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentanţi vineri Tribunalului Bistriţa-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul în vârstă de 21 de ani mai are o condamnare pentru tâlhărie, fiind eliberat din închisoare în luna septembrie pentru bună purtare, după ce a executat doi ani de închisoare.

Bărbaţii acuzaţi de crimă provin dintr-o familie dezorganizată. Mai mulţi dintre fraţii lor au avut probleme cu legea, iar surorile ar practica prostituţia, potrivit presei locale.

Foto: Hepta

Citește și: