282 vizualizări 3 dec 2019

Blocul Naţional Sindical (BNS) anunţă că vor fi proteste în faţa CCR, miercuri şi joi, între orele 9,00-12,00, la acţiune urmând a participa aproximativ 50 de persoane.

„Prin acest protest vrem să atragem atenţia Preşedintelui Curţii Constituţionale, dar şi a celorlalţi membri ai Curţii asupra faptului că în intervalul noiembrie 2018-august 2019 au fost înregistrate la Curte 19 dosare care vizează în integralitate sau parţial prevederi ale Titlul V, din OUG 79/2017. Peste 1 milion de salariaţi au fost afectaţi în drepturile lor individuale garantate de Constituţia României în cursul anului 2018”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sindicaliştii cer Curţii Constituţionale să respecte propria lege de funcţionare 47/1992, cât şi propriul regulament.

„Un subiect atât de important pentru milioane de salariaţi ai României cât şi pentru generaţiile viitoare (întrucât OUG 79/2017 generează mecanisme de finanţare ale sistemului de securitate socială din România) nu poate să aştepte la nesfârşit o soluţie de constituţionalitate! Cerem, de asemenea, celorlalte instituţii responsabile să-şi îndeplinească atribuţiile prevăzute de lege şi să comunice punctele de vedere oficiale către Curte cu maximă celeritate, aici referindu-ne la Avocatul Poporului, Guvernul României, Camera Deputaţilor şi Senatul României”, mai spune BNS.

 

Citește și: