Silviu Bănilă
94 vizualizări 23 oct 2014
„De două zile, un mascul, de un an şi trei luni, prezintă modificări ale stării de sănătate: diaree, lipsa poftei de mâncare, deplasare greoaie. În momentul de faţă, animalul este tratat cu antibiotice şi multivitamine şi a fost izolat de restul zimbrilor. Spre deosebire de celelalte exemplare, unde boala limbii albastre a fost confirmată, acesta nu prezintă toate simptomele specifice, mai exact, nu îi curg ochii, nasul şi nici nu salivează în exces. Există şanse să se fi imunizat. Dar în cazul în care animalul va muri, se vor recolta probe de organe care vor fi trimise la laborator în vederea stabilirii diagnosticului”, a spus Mihai Jula, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, citat de mesagerulhunedorean.ro.
 
Potrivit lui Jula, sănătatea celorlalţi şapte zimbri din rezervaţie este discutabilă. Zimbrii nu consumă aceeaşi cantitate de furaje, ca înaintea apariţiei virusului limbii albastre.
 
Reprezentanţii DSVSA s-au declarat rezervaţi cu privire la dispariţia completă a bolii la zimbrii din Rezervaţie, pentru că perioada de incubaţie poate ajunge până la 80 de zile şi poate reapărea pe neaşteptate, precizează autorităţile.
 
Sursa citată precizează că rezervaţia rămâne închisă publicului larg, fiind declarată în mod oficial focar de infecţie cu virusul limbii albastre.

Citește și: