18 vizualizări 1 oct 2010

Premierul Emil Boc a lansat vineri un atac fără precedent la adresa a doi moguli şi a politicienilor din Opoziţie, care din punctul său de vedere intenţionează să-l suspende pe preşedinte, lucru care ar conduce la instabilitate politică şi implicit la amânarea aderării României la spaţiul Schengen.

Întrebat dacă problema romilor afectează aderarea României la spaţiul Schengen, şeful Executivului a explicat că intrarea ţării noastre presupune două componente: una tehnică şi una politică. Referindu-se la cea politică, Emil Boc a explicat că cel mai mult contează pentru autorităţile europene stabilitatea politică. "Văd însă foarte multe declaraţii în ultima vreme cu privire la instabilitatea politică, ceea ce ar putea constitui un element de nesiguraţă şi pentru investitori şi pentru cei care se uită la România în momentul de faţă", a spus premierul.

În acest context, Emil Boc a ţinut să specifice şi care sunt vinovaţii pentru acestă instabilitate politică: mogulii şi politicienii din Opoziţie. "Am văzut declaraţii despre suspendarea din funcţie a preşedintelui, şi nu mă miră să văd din nou alianţa dintre moguli şi politicieni, alianţă care nu are alt obiectiv decât să oprească mersul justiţiei pentru cei care încă nu au ajuns până acolo, sau să ajungă la resurse la care nu au putut avea acces în timpul mandatului actualului preşedinte", a criticat Emil Boc.

"Am văzut că doi moguli şi doi politicieni şi-au dat mâna pentru suspendarea preşedintelui, contrar şi constituţiei şi interesului României. Aceşti moguli şi politicieni nu au învăţat nimic din lecţia istoriei", a continuat premierul referindu-se în mod evident la suspendarea nereuşită a preşedintelui din 2007.

Întrebat dacă suspendarea preşedintelui ar putea pune în pericol aderarea României la spaţiul Schengen, primul ministru a dat de înţeles că da.

"Toată discuţia aceasta, despre suspendare, despre instabilitate politică, face rău României din perspectiva investitorilor şi din perspectiva climatului în care suntem privit din afară".

Întrebat cine sunt cei doi moguli la care se referă, Boc a răspuns scurt şi tăios: "Zău, nu-i cunoaşteţi?". (Maria Toader)

Citește și: