Firuta Flutur
65 vizualizări 16 mai 2019

"Apelul de care îmi spuneţi a fost retras acum mai mult timp, acum aproximativ două săptămâni. În momentul de faţă, eu mă aflu într-un conflict de competenţă între procurorul de şedinţă, vorbim de retragerea apelului în dosarul mult mediatizat (a lui Viorel Hrebenciuc -n.r.), procuror în cadrul Secţiei Judiciare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) şi Secţia de investigare a infracţiunilor în justiţie, care a retras apelul", a declarat, joi, Bogdan Licu, la sediul Parchetului General.

Procurorul general interimar a precizat că a solicitat ambelor părţi să prezinte un referat cu motivele, urmând să ia o decizie.

"Am cerut ambelor părţi să prezinte câte un referat care să cuprindă motivele, considerentele legale care au stat la baza acestor decizii ale fiecăruia şi urmează să hotărăsc ce este de făcut mai departe", a conchis Licu.

Magistraţii instanţei supreme au decis să amâne pentru 12 iunie dosarul lui Viorel Hrebenciuc, discuţia urmând a fi reluată după ce soseşte răspuns de la procurorul general cu privire la posibilitatea ca şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor să retragă apeluri. Decizia a venit după ce, potrivit procurorului, şeful Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie este în subordinea procurorului general, deci o decizie a lui Gheorghe Stan trebuie aprobată de către superior. Totodată, procurorul de şedinţă a cerut instanţei sesizarea CCR cu privire la posiblitatea procurorului-şef al Secţiei de Investigaţiei a Infracţiunilor din Justiţie de a retrage apelurile din dosare.

O altă cauză în care Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a cerut retragerea apelului este dosarul lui Damian Dolache, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, care a fost condamnat, în martie, în primă instanţă, la 10 luni de închisoare cu suspendare din cauză că fusese prins băut la volan.

Citește și: