Mihaela Gidei
87 vizualizări 18 iun 2019

Procurorul Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat, marţi, la sediul CSM pentru a susţine, în faţa comisiei de concurs din CSM, interviul pentru funcţia de şef al Secţiei, deoarece aşteaptă un răspuns privind recuzarea unor membri. Procurorul a precizat, pentru MEDIAFAX, că a cerut recuzarea Liei Savonea (preşedinte CSM), Simona Marcu şi Nicoleta Ţînţ.

Adina Florea, Sorin Iasinovschi şi Bogdan Pîrlog sunt cei trei candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Aceştia sunt programaţi pentru a susţine, marţi, interviurile în faţa unei comisii formate din membrii CSM.

Iniţial, Pîrlog a fost respins deoarece nu ar fi avut 18 ani vechime, însă acesta a formulat contestaţie. Plenul CSM a decis admiterea contestaţiei procurorului Bogdan Pîrlog.

Interviurile au loc în contextul în care funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat pentru a prelua postul de judecător al Curţii Constituţionale Române.

 

Citește și: