Diana MARCU
3876 vizualizări 3 mar 2014

Premierul Ponta l-a anunţat pe actorul Bogdan Stanoevici, fost membru al grupului muzical SONG, ca titular pentru portofoliul Departamentului pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Ponta 3. Bogdan Stanoevici, născut pe 22 ianuarie 1958, la Bucureşti, este un actor român. Este absolvent al IATC I.L. Caragiale, promoţia 1982. În mai 1989 s-a stabilit prin căsătorie în Franţa, dar a revenit în România în 2011.

În perioada 1977 - 1989, Stanoevici, alias Coco, aşa cum a fost cunoscut în perioada în care a activat în în grupul SONG - a jucat în 13 lung-metraje, pentru ca, ulterior, să joace în alte 10 filme. Ultimul său rol pe marele ecran l-a avut în producţia lui Lucian Pintilie, Tertium non datur.

Într-un interviu publicat în 2011, în RL, întrebat dacă regretă plecarea din România, Stanoevici spunea: "Sigur că acum, privind în urmă, sunt tentat să spun că am greşit plecând, că am pierdut timp preţios, dar, pe de altă parte, eu cred în destin şi-n întâlniri. Nicio întâlnire nu e întâmplătoare în viaţă. Aşa a fost să fie. Probabil că şi plecarea mea avea un sens în traseul meu. Mi-a părut rău şi de faptul că nu am prins revoluţia şi că nu am fost pe tancuri, ca ceilalţi. Eu am ajuns la Paris pe 1 mai 1989. Dar acum m-am întors, vreau să ştie şi regizorii, şi sunt plin de chef de muncă. Pentru mine, „la mine" e aici, în România".

De la revenirea în ţară, Stanoevici a fost prezent în studiourile de televiziune ca invitat, în special la talk-show-urile mondene. Într-o astfel de emisiune, la Kanal D, el a povestit în ce împrejurări l-a cunoscut pe Alain Delon, care l-ar fi servit cu şampanie. "Alain Delon era un admirator declarat al Elvirei Popescu", a povestit Stanoevici, amintind că actorul francez este - printre altele - şi producător de şampanie. La o recepţie, cei doi s-ar fi fi întâlnit, iar Delon l+ar fi servit pe român cu băutura pe care o produce. "Sunt mândru că Alain Delon m-a servit cu şampanie", a rememorat momentul Stanoevici în studioul tv.

Citește și: