559 vizualizări 10 mar 2008

DNA a luat în vizor afacerea cu borduri a familiei Videanu şi a cerut mai multor instituţii date despre „bordurizarea” Capitalei şi firma edilului. Conform unor calcule aproximative, firma Titan Mar a familiei Videanu a obţinut 4 milioane de euro din importul de borduri de granit din China.

Asta după ce edilul a impus borduri mai trainice decât cele de beton din Capitală. Videanu a declarat că aşteaptă „bucuros” raportul Curţii de Conturi. Primarul speră că raportul nu va menţiona nimic legat de firma familiei sale, Titan Mar, pentru că, potrivit legii, Curtea nu are dreptul să verifice furnizorii constructorilor parteneri ai Primăriei Capitalei.

Totuşi, atât în mâinile inspectorilor Curţii, cât şi la DNA, au ajuns documente care arată legătura dintre firma familiei Videanu şi constructorii care au contracte de drumuri cu municipalitatea. Culmea este că documentele au ajuns la organele abilitate chiar cu sprijinul unor subordonaţi şi apropiaţi ai lui Videanu din administraţie.

De altfel, săptămâna trecută, liderul PIN Cozmin Guşă a transmis unor instituţii abilitate ale statului documente care, susţine el, dovedesc faptul că importurile de borduri de granit din China au fost realizate de către firma familiei Videanu, în perioada 2006-2007.

Documentele invocate de Guşă mai arată că firmele de construcţii care au înlocuit bordurile din Bucureşti au procurat aceste borduri direct de la firma familiei Videanu.

Două materiale ale Raportului Guşă prezintă lista livrărilor Titan Mar SA către diverşi beneficiari din Bucureşti în primul semestru al anului 2007, printre care principalii parteneri ai administraţiei locale: Delta ACM 93 SRL, Tehnologica Radion SRL, Mari Vila Construcţii SA, Romstrade SRL, Lena Construcţii SRL, Euroconstruct Trading 98 SRL, contracte în valoare totală de 21.851.322 lei. În afara acestora, Cozmin Guşă susţine că au existat şi alţi beneficiari, iar valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 36.581.932 lei.

Citește și: