Petre Mazilu
427 vizualizări 13 mar 2019

Patru bărbaţi din Brăila au fost amendaţi pentru injurii postate pe Facebook. Cei patru au fost amendaţi de Poliţia Locală Brăila deoarece au jignit poliţiştii locali pe reţeaua de socializare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentele au avut loc în luna februarie, iar brăilenii au fost înştiinţaţi recent despre sancţiunile primite.

În funcţie de gravitatea mesajelor, bărbaţii au primit amenzi cuprinse între 500 de lei şi 1.000 de lei.

 

 

„Doi dintre brăileni, unul în vârstă de 39 de ani, celălalt în vârstă de 52 de ani, au postat în 5 februarie injurii la adresa poliţiştilor locali brăileni, cei doi fiind sancţionaţi cu suma de 500 lei, fiecare. Cel de-al treilea bărbat, în vârstă de 41 de ani, a postat în 20 februarie expresii jignitoare - care nu pot fi reproduse - la adresa poliţiştilor locali, fiind sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei. Cel de-al patrulea bărbat, în vârstă de 55 de ani, a postat, de asemenea, diverse injurii la adresa Poliţiei Locale Brăila, în 27 februarie, fiind sancţionat contravenţional cu suma de 600 lei”, a anunţat, miercuri, Poliţia Locală Brăila, într-un comunicat de presă.

 

 

Cei patru brăileni au fost amendaţi deoarece reţeaua de socializare Facebook este considerată spaţiu public, potrivit deciziilor luate de mai multe instanţe din România. Ca urmare, bărbaţii care i-au jignit pe poliţiştii locali pe Facebook au fost sancţionaţi în baza Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

foto: Mediafax Foto / Bogdan Măran

Citește și: