Andreea OFIŢERU
1813 vizualizări 26 sep 2012

Cercetătorii români din diaspora vor fi găsiţi în curând pe o reţea specială, "Brain Romania", care va cuprinde toate datele despre oamenii de ştiinţă care muncesc în universităţi din străinătate.

Anunţul a fost făcut de Adrian Curaj, coordonatorul conferinţei „Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România”, care se va desfăşura în perioada 26-28 septembrie la Bucureşti. Timp de trei zile, 280 de oameni de ştiinţă din diaspora, alături de 500 de cercetători din România, participă la workshopuri şi vor face schimb de experienţă în domeniile în care lucrează.

„Va fi o reţea a comunităţii ştiinţifice româneşti din străinătate. Aici îţi poţi face cont şi totodată îţi poţi importa conturile din alte reţele precum Facebook şi LinkedIn. Ideea este că, atunci când cineva are nevoie de un specialist român bun, să-l poată găsi cu uşurinţă”, a declarat Adrian Curaj.

Conferinţa diasporei se va încheia pe 28 septembrie, când oamenii de ştiinţă români vor pariticipa la Noaptea Cercetătorilor, la Biblioteca Naţională.

Întâlnirea diasporei a fost umbrită la începutul acestei săptămâni de o petiţie online lansată de cercetătorul Cristian Dogaru de la departamentul de medicină de la Universitatea din Berna prin care se cerea boicotarea întâlnirii oamenilor de ştiinţă din diaporă. Iniţiatorul spune că evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al Guvernului României..

Citește și: