Silviu Bănilă
2994 vizualizări 30 oct 2014

„Pot să spun din perspectivă subiectivă că imaginea României nu este foarte bună văzută din afară. Trebuie să definim în primul rând cine suntem. Trebuie să avem o poziţionare clară“, a spus Radu Florescu, CEO al grupului Saatchi & Saatchi România, la evenimentul „Ziua Publicităţii“, organizat de IAA în parteneriat cu ZF şi cu sprijinul Rompetrol.

Ţara noastră nu are un brand de ţară şi nu şi-a construit o strategie de promovare. Din acest motiv, nu a reuşit să se impună cu o imagine convingătoare peste hotare. „La ora actuală, brandul României în lume e făcut de Simona Halep şi de DNA. Întrebarea mea este cine se ocupă de problema mare? Cine este «agenţia» care ar trebui să se ocupe de această campanie a brandului de ţară. Nimeni nu a reuşit să facă o campanie“, spune Bogdan Naumovici, managing partner al agenţiei 23 Communication Ideas, parte a grupului Leo Burnett.

Antreprenorul Jean Valvis, proprietarul mărcii de apă minerală Aqua Carpatica şi al vinurilor Sâmbureşti, crede că ţara noastră ar trebui să îşi găsească un produs fanion pe care să-l promoveze peste graniţe. Valvis dă exemplul vinurilor roşii româneşti, care nu sunt cu nimic mai prejos decât vinurile de Bordeaux.

Citește și: