Ana Obretin
450 vizualizări 13 iun 2019

Cea de-a 15-a ediţie a evenimentului va culmina cu Marşul Bucharest Pride, care, pentru al doilea an consecutiv, va avea loc pe Calea Victoriei. Pe 22 iunie, începând cu ora 17.00, participanţii se vor aduna în Piaţa Victoriei pentru a porni în marş pe traseul care continuă pe Calea Victoriei. Marşul se va încheia cu discursuri şi muzică în Piaţa Universităţii.

Cu un program de peste 40 de evenimente, anul acesta, Asociaţia ACCEPT şi partenerii au pregătit o ofertă culturală bogată, care pune accent pe diversitate şi incluziune, spectacole de teatru, petreceri, proiecţii de filme cu tematică LGBTQIA+ şi multe manifestări care îşi propun să prezinte viaţa şi interesele culturale ale comunităţii din România.

În premieră, la ediţie aniversară, Bucharest Pride include evenimente din cadrul Sezonului Cultural Franţa România, cu DJ-i, trupe, filme franceze cu tematică LGBTQIA+ şi multe alte surprize.

Cinci platforme cu DJ-i - printre care se numără Eugen Rădescu, DJ Reno, Lili Putana şi DJ Little - vor fi elemente centrale la marşul de anul acesta, cu trei mai multe faţă de evenimentul de anul trecut.

Evenimentele organizate în 2019 stau sub semnul solidarităţii. Marşul Bucharest Pride este dedicat anul acesta atât comunităţii LGBTQIA+, cât şi aliaţilor care au susţinut lupta împotriva referendumulului pentru redefinirea familiei în Constituţie din 7-8 octormbrie 2018, potrivit comunicatului.

Până la acest moment au confirmat participarea la Mar;ul Bucharest Pride Emil Rengle, Andreea Bălan, precum şi ambasadori şi personal diplomatic, reprezentanţi ai unor companii şi figuri importante din societatea civilă.

Programul complet se găseşte AICI!

Asociaţia ACCEPT a lansat festivalul în 2004, la trei ani după ce a reuşit să încheie cu succes una dintre primele campanii de advocacy derulate în România post-Revoluţie, la finalul căreia a obţinut scoaterea homosexualităţii din Codul Penal. Anul trecut, negocierile Accept cu autorităţile au mutat marşul pe Calea Victoriei. Anul acesta, echipa ACCEPT a introdus Bucharest Pride în reţeaua pride-urilor europene, devenind organizaţie membră a EPOA - European Pride Organizers Association.

Asociaţia ACCEPT este prima organizaţie neguvernamentală de drepturile omului din România care apără şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional, considerând că orientarea sexuală şi identitatea de gen sunt simple caracteristici ale fiinţei umane.

Foto: Mediafax Foto

Citește și: