Andreea OFIŢERU
909 vizualizări 26 sep 2013

Primăria Capitalei împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti au inaugurat un  sistem de transmitere a mesajelor de avertizare a populaţiei  din Capitală în caz de situaţii de urgenţă. Avertizarea este transmisă prin intermediul unor panouri electronice. Aceste dispozitive sunt deja plasate în marile intersecţii din oraş şi în prezent afişeasă anunţuri publicitare, dar  începând de astăzi ele vor afişa informaţii despre catastrofe. Unul dintre aceste panouri se află la Piaţa Unirii, la capătul liniei de tramvai 32.

În Capitală sunt  36 de panouri electronice stradale amplasate atât în zonele centrale, cu afluenţă mare de persoane, cât şi în principalele zone de acces rutier în Municipiul Bucureşti.  În cazul producerii unor accidente, cutremure, incendii, inundaţii, bucureştenii vor primi informaţii în timp real, dar vor afla şi care sunt măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe durata şi după producerea acestora.

Panourile îi avertizează şi pe şoferii care tranzitează oraşul şi care se pot regăsi la un moment dat în preajma unui eveniment să evite  pe cât posibil zona respectivă pentru asigurarea deplasării rapidă a forţelor de intervenţie.

Oficialii de la Primăria Capitalei spun că proiectul este realizat în parteneriat cu ISU şi firma care deţine panourile electronice în oraş, iar primăria nu dă niciun ban pentru acest proiect.
 

Citește și: