27 vizualizări 11 iul 2010

Bucureştiul va fi în următorii cinci ani oraşul cu cel mai ridicat ritm mediu de dezvoltare din Europa, de 7,2%, şi cu cel mai mare grad de creştere a numărului de locuri de muncă, de 3,7% pe an, potrivit unui studiu al Oxford Economics, citat de publicaţia germană Handelsblatt.

Pe locul doi în clasamentul Oxford Economics privind gradul de dezvoltare din perioada 2010-2015 se plasează Sofia, cu un ritm mediu de 6,3%.Următoarele poziţii sunt ocupate, în ordine descrescătoare, de Varşovia (5,7%), Praga (4,2%), Helsinki (3,7%), Stockholm (3,5%), Budapesta (3,5%), Londra, Bruxelles şi Oslo.Oraşele est-europene Bucureşti, Sofia, Varşovia şi Praga vor fi în următorii cinci ani oraşele cu cea mai explozivă dezvoltare din Europa, menţionează Handelsblatt.

Investiţiile lui Oprescu: stadionul Lia Manoliu, pasajul Basarab şi Diametrala Nord-Sud

Din punct de vedere al administraţiei publice locale, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a promis că până la finele acestui an va termina mai multe proiecte de investiţii. Este vorba de stadionul Lia Manoliu, pasajul Basarab şi Diametrala Nord-Sud.
Lucrările la stadionul Lia Manoliu au început în anul 2007 şi până la finele anului trecut acestea au costat, potrivit lui Sorin Oprescu, 262.213.000 lei.
În 2010, an în care se speră finalizarea şantierului, valoarea estimată a lucrărilor va fi de 440 milioane de lei, adică echivalentul a peste 100 de milioane de euro.
Viitorul stadion Lia Manoliu va fi identic cu cel al Commerzbank Arena din Frankfurt. Pasajul Basarab are o istorie şi mai veche. Acesta a început în mandatul fostului primar general al Capitalei Traian Băsescu şi după ce ani de zile a stat împotmolit în exproprieri, cabluri şi lucrări ascunse, se pare că va fi gata la sfârşitul acestui an.

În această vară vor începe lucrările la parcarea subterană de la Universitate, care vor dura 14 luni. Proiectul autostrăzii suspendate a rămas în aer, dar Sorin Oprescu a început lucrările pentru construcţia altei autostrăzi care să lege nordul de sudul Capitalei.

Aceasta va avea două benzi de circulaţie pe sens, linie dublă de tramvai, piste pentru biciclişti, trotuare largi de trei metri şi spaţii verzi de un metru.
Noua autostradă, este botezată "diametrala Nord-Sud" şi se preconizează a fi terminată până la sfârşitul acestui an.

Citește și: