Alina Oprea
119 vizualizări 11 dec 2015

Bugetul instituţiei a primit votul parlamentarilor din comisiile pentru politică economică şi cea pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, respectiv comisia economică, cea pentru dezvoltare regională, respectiv transporturi şi energie din Senat.

La audieri a participat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, care le-a transmis parlamentarilor din comisii că vrea să înceapă "cât mai repede posibil" dezbaterea publică pe tema strategiei eneregtice.

"Este absolut necesar să avem o strategie energetică, un document cu o viziune clară pe termen mediu şi lung şi trebuie să avem un document care să ne permită în primul rând să înţelegem care sunt obiectivele şi al doilea rând să ne permită să evaluăm politicile publice în raport cu obiectivele pe care ni le-am sumat. Acesta este rolul unei strategii energetice şi intenţia mea este să începem lucrul şi dezbaterile publice pe acest document cât mai repede posibil", a spus Grigorescu.

Autorităţile încearcă de circa doi ani să elaboreze o nouă strategie energetică, cea actuală fiind depăşită. Reprezentanţii Ministerului Energiei anunţau în primăvară că documentul va fi definitivat în septembrie sau octombrie.

Citește și: