Economistul Bujor-Bogdan Teodoriu a fost, mult timp, unul dintre apropiaţii preşedintelui Traian Băsescu, făcând parte din aşa-numita "gardă veche" a PD. Cu susţinerea acestui partid, a fost ales deputat de Sibiu în legislatura 1992-1996 şi numit secretar de stat şi ministru.

De pe 1 septembrie 2012, Bogdan Teodoriu este membru al plenului Consiliului Concurenţei, ca urmare a unui decret semnat pe 13 iulie de preşedintele interimar, Crin Antonescu, pentru un mandat de 5 ani.

Anterior a fost consilier prezidenţial la Departamentul de Politici Economice şi Sociale, din 2007, consilier de stat în Administraţia Prezidenţială din februarie 2005, dar şi ministru al Cercetării şi Tehnologiei (1996-1998).

Între 2001 şi 2005,  a fost preşedinte al Fundaţiei Centrul Român pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (CRIMM), în această calitate fiind responsabil de conceperea şi elaborarea unor versiuni preliminare şi supervizarea/implementarea unor proiecte finanţate mai ales din fonduri europene în domenii specifice de politică legate de dezvoltarea IMM-urilor (IMM şi dezvoltarea locală şi regională, Cercetare-Dezvoltare şi Inovare, Transfer transnaţional de tehnologie, Strategia regională de inovare, Previziune tehnologică, societate informaţională, biotehnologii, politici sectoriale – agricultură, producţie, comerţ, domeniul bancar -, protecţia consumatorului, mediu, crearea de locuri de muncă şi incluziune socială, dialog social).

Bujor Teodoriu a fost secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, între mai 1998 şi ianuarie 2000, funcţie la care a renunţat prin demisie şi, anterior, între decembrie 1996 şi februarie 1998 a ocupat postul de ministru al Cercetării şi Tehnologiei

Din octombrie 1992 până în noiembrie 1996, el a fost deputat, vicepreşedinte al Comisiei pentru Economie. În această calitate, el a fost iniţiatorul Legii concurenţei, alături de Guvern.

În perioada martie 1991- octombrie 1992, Bujor Teodoriu a fost secretar de stat, şef al Departamentului de Reformă şi Integrare, raportând direct primului-ministru, elaborând versiuni preliminare ale primei strategii româneşti de dezvoltare a sectorului IMM-urilor, care a devenit baza pentru prima alocare de fonduri Phare pentru Programul de dezvoltare a sectorului IMM-urilor în România, în valoare de 10 milioane de euro, conform CV-ului său.

De asemenea, el a avut un alt mandat de deputat în perioada mai 1990 - martie 1992, iar din ianuarie 1990 până în mai 1990 a fost membru şi consilier al CFSN, ulterior CPUN.

Din aprilie 1983 până în ianuarie 1990, Bujor Teodoriu a ocupat funcţia de cercetător ştiinţific şi apoi şef de sector în Institutul pentru Economie Industrială din Bucureşti, iar din noiembrie 1979 a fost analist de sistem în Ministerul Apărării.

Pentru un an, începând din noiembrie 1978, Teodoriu a ocupat funcţia de administrator de proces la compania ElectroTimiş din Timişoara.El a urmat cursurile Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică din cadrul ASE, dar, în CV-ul său este trecută şi o calificare ca "actor/regizor" din partea Şcolii Populare de Artă Bucureşti.

Citește și: