Teodor Bobei
122 vizualizări 4 dec 2019

Ar trebui sancţionat Bădălău pentru declaraţiile sale?
„Ideea este că ar fi bine să îi sancţionăm pe toţi aceia care câştigă alegerile. Să inversăm atitudinea noastră şi să ţinem cont de ceea ce, la o şuetă, într-un cadru care nu era destinat dezbaterii publice, câte un om mai scapă câte o afirmaţie. Nu cred că vreţi să ne spuneţi ce să gândim. Vă spun ce cred. Dacă cineva stă la o discuţie cu altcineva, nu cred că trebuie controlată discuţia respectivă. Nu era nicio conferinţă de presă. Sigur la şpriţuri”, a afirmat Dumitru Buzatu, înaintea CEx, întrebat dacă ar trebui sancţionat Niculae Bădălău pentru afirmaţiile despre Diaspora.

Chestionat dacă este normal ca o persoană să gândească astfel despre românii din străinătate, Dumitru Buzatu a răspuns: „Nu îmi spuneţi mie ce e normal să fac. Pur şi simplu vreţi să mă învăţaţi. Vreau doar să vă spun părerea mea. Cunosc maniera aceasta de a sări pe om. De ce trebuie să împărtăşesc părerea domnului Bădălău? Da, iau împărtăşanie câteodată şi eu”.

Liderul PSD Vaslui a adăugat că în PSD oamenii nu s-au polarizat pro sau contra Niculae Bădălău.

„Nu e vorba dacă sunt de acord (cu afirmaţiile lui Niculae Bădălău - n.r.). Nu ne-am polarizat în jurul lui Bădălău pro şi contra. Pur şi simplu a fost luată atitudine chiar de Niculae Bădălău care şi-a cerut scuze. Nu, să îl băgăm la puşcărie. Acum când scapă unul o prostie, atunci trebuie să îl băgăm la puşcărie”, a explicat Buzatu.

El a mai spus că a luat atitudine, la fel ca alţi colegi, faţă de declaraţii lui Bădălău.

„Şi eu am luat atitudine. Nu aveţi nicio autoritate morală. M-am referit la exact ce a spus Niculae Bădălău. Şi-a cerut scuze că a comis-o, a săvârşit o eroare. Şi atunci ce să-i mai facem?”, a conchis Dumitru Buzatu.

CEx al PSD se reuneşte, miercuri, la sediul partidului din Kiseleff. Este prima şedinţă a Comitetului Executiv de când Marcel Ciolacu a preluat interimar şefia PSD, după demisia Vioricăi Dăncilă.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăştia”.

Nai mulţi lideri social-democraţi au reacţionat pe reţelele sociale şi s-au delimitat de declaraţia liderului PSD Giurgiu, Niculae Bădălău.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a atras atenţia membrilor PSD că partidul e în reconstrucţie, iar astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate.

Citește și: