195 vizualizări 12 nov 2019

O filmare în care apar mai mulţi şobolani a fost postată pe Facebook de părinţii unor copii care fac antrenamente la baza sportivă. Imaginile sunt însoţite de un comentariu.

„Stadionul Siderurgistul, 11 noiembrie 2019. Familii de şobolani intră pe gazon şi se cocoaţă pe gard, este fascinant”, a scris, pe Facebook, Claudiu Buduruta.

Reprezentanţii Primăriei anunţă că în zonă vor fi făcute lucrări de deratizare, iar baza sportivă va fi inclusă într-o amplă lucrare de modernizare. În ceea ce priveşte motivul invaziei de şobolani, autorităţile dau vina pe vremea călduroasă.

„Este o situaţie care a apărut cel mai probabil pe fondul temperaturilor neobişnuit de mari pentru această perioadă a anului. Deratizarea se face frecvent. Având în vedere situaţia apărută, ne-am autosesizat şi vom intensifica acţiunile: se va lua gunoiul mai des şi se vor folosi substanţele specifice împotriva şobolanilor. Precizăm că Valea Ţiglinei va fi reamenajată şi modernizată. Am avut chiar de curând în premieră la nivel naţional un concurs de soluţii urbanistice pentru această zonă la care au participat specialişti - arhitecţi şi urbanişti - care au propus diverse amenajări moderne, cu zone de promenadă, zone de activităţi sportive şi pentru petrecerea timpului liber. Iar proiectele lor vor sta la baza planurilor de modernizare a acestei zone”, a anunţat, la solicitarea Mediafax, Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

La faţa locului vor ajunge şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, care vor stabili măsurile care trebuie luate.

 

Citește și: