8124 vizualizări 14 iun 2019

Reprezentanţii Poliţiei Olt au declarat corespondentului Mediafax, că cele trei autospeciale ar fi trebuit să ajungă în dotarea IPJ Mehedinţi.

„Veneau din Argeş şi se deplasau în direcţia Craiova pe DN 65, iar pe raza oraşului Balş, pe fondul nepăstrării unei distanţe regulamentare în mers, trei autospeciale au fost implicate într-un eveniment rutier. Au rezultat doar pagube materiale. Autospecialele erau pentru judeţul Mehedinţi”, au spus reprezentanţii Poliţiei Olt

Martorii la eveniment spun că poliţiştii au pornit girofarele pentru a nu sta în coloana formată la Balş şi, din neatenţia şoferilor, maşinile au intrat una în alta.

Poliţiştii care au provocat accidentul cu maşinile noi, cercetaţi administrativ

Poliţiştii care au provocat accidentul din Balş, cu autospecialele noi, pe care le duceau în judeţul Mehedinţi, sunt cercetaţi administrativ după evenimentul rutier.

Reprezentanţii Poliţiei Olt au transmis, după accidentul în care au fost implicaţi poliţiştii din Mehedinţi, că aceştia vor fi cercetaţi administrativ.

„Precizăm faptul că la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi a fost dispusă o cercetare administrativă cu privire la eveniment”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Olt, după evenimentul rutier de la Balş.

Aceeaşi sursă a transmis că cinci maşini, luate de la Ilfov se deplasau în coloană către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi.

„În timp ce se deplasau în coloană, pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers, acestea au intrat în coliziune, rezultând doar pagube materiale. Toate autospecialele au poliţe de răspundere civilă auto valabile. Cei trei conducători auto impliaţi în accidentul rutier au fost testaţi cu aparatul alcooltest, nefiind sub influenţa băuturilor alcoolice”, au mai spus reprezentanţii Poliţiei Olt.

Deoarece martorii au spus că cele trei autospeciale implicate au pornit girofarele pentru a depăşi coloana, reprezentanţii Poliţiei Olt spun că „în urma verificărilor efectuate de către colegii de la rutieră a rezultat faptul că cele trei autospeciale nu aveau semnalele acustice şi luminoase in funcţiune”.

„Conducătorul auto responsabil de producerea evenimentului rutier, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor OUG 195/ 2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, au mai spus poliţiştii olteni.

Foto: Mediafax Foto / Remus Badea

 

Citește și: