Preotul Dan Drăgan, care slujeşte la biserica din Jibou, judeţul Sălaj, a apelat la mai multe produse moderne pentru a transforma lăcaşul lui de cult. În afară de cădelniţa electronică, biserica a fost dotată cu încălzire prin pardoseală, iar pe viitor preotul vrea ca uşile altarului să se deschidă cu telecomanda, scrie portalul Citynews.

"Are aici un lăcaş unde se pune tămâia, are un comutator, se apasă pe un buton şi se aprinde un led, semn că funcţionează cădelniţa. Apoi se aprinde o rezistenţă şi punem bobiţă de tămâie. Ajunge numai tămâia", explică preotul Dan Drăgan.

Drăgan, pasionat de electronică, slujeşte de zece ani la biserica din Jibou. Cădelniţa electronică este o invenţie a sa, aceasta fiind făcută prin imbinarea mai multor componente de la o maşinuţă cu telecomandă, cu ajutorul unui sistem care evaporă doar tămâia.

"În primul rând, nu inhalăm praful negru de cădelniţă şi, în al doilea rând, ieşind numai praful de tămâie, nu se mai depune pe pictură. Aici este un avantaj pentru noi", mai spune preotul.

Planurile preotului de a moderniza biserica nu se opresc aici, preotul dorind să instaleze cât de curând un sistem cu telecomandă pentru deschiderea uşilor de la altar.

Citește și: