Alexandra Mortu
18278 vizualizări 15 nov 2019

În această iarnă vor fi ninsori abundente cu precădere în  nordul şi centrul ţării, iar de săptămâna viitoare maximele zile vor fi de 2-3 grade Celsius în Bucovina şi Ardeal.

Anul acesta frigul va veni brusc întrucât vor fi treceri rapide de la 20 de grade la 2-3 grade şi chiar la -5 grade pe timpul nopţii.

Acest fapt este cauzat de valul de căldură de care ne-am bucurat zilele acestea care se îndreptă înspre poli, unde, la contactul cu masele de aer rece, va crea un vortex, potrivit specialiştilor.

Meteorologul ANM Elena Mateescu anunţă o iarnă destul de grea, cu zăpezi abundente şi ninsori care vor apărea încă de miercurea-joia viitoare la munte, dar care se vor extinde treptat şi în zonele depresionare, cu precăderea în zona Transilvaniei, a Bucovinei şi a Moldovei.

„Faptul că în noiembrie este posibil să avem temperaturi negative nu este neobişnuit în ţara noastră. În mod obişnuit sunt lapovite şi ninsori, ceea ce prevesteşte venirea iernii în România. Chiar dacă per ansamblu lunile de iarnă au avut în general un caracter blând pe temperaturi, asta nu înseamnă că iernile în România nu pot avea episoade de vreme severă pe viscol şi zăpada care să aducă şi ger cu valori sub -20 de grade, chiar şi în zonele mai joase de relief”, a declarat Elena Mateescu la România TV.

 

 

Citește și: