Aurelia Alexa - Mediafax
1645 vizualizări 2 sep 2015

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, la prima adunare generală a Asociaţiei de Transport Metropolitan Bucureşti (ATMB), că a discutat cu ministrul Transporturilor şi, în principiu, Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti (AMTB), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va fi desfiinţată.

Stuctura nou înfiinţată ar urma să asigure legătura rutieră între Bucureşti şi Ilfov, iar în primul an de funcţionare bugetul va fi asigurat din bugetul Municipiului Bucureşti.

"Considerăm că este un început şi că în această abordare integrată trebuie să fie cuprins şi metroul, dar şi CFR. (...) Urmărim ca modul de deplasare al oamenilor să se facă în condiţii civilizate. Cred că demersul nostru va avea succes într-un timp relativ scurt", a spus Oprescu.

Practic, ATMB va trebui să implementeze Planul de mobilitate durabilă pentru regiunea Bucureşti - Ilfov, gândit pentru perioada 2016- 2030, care ar urma să asigure modernizarea şi reorganizarea sistemului de transport în întreaga zonă Bucureşti - Ilfov.

"Creăm astăzi un cadru instituţional menit să realizeze un sistem de transport eficient, integrat, durabil şi sigur, care să promoveze dezvoltarea economică,
socială şi teritorială asigurând o cât mai bună calitate a vieţii pentru cetăţenii noştri. (...) Aşa cum e convenit şi cu forurile internaţionale, conform directivelor europene, obiectivele strategice sunt clare, respectiv: accesibilitate, eficienţă economică, calitatea mediului urban, îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii transportului public", a declarat Oprescu.

Actul de cosntituire a ATMB a fost semnat de edilul Capitalei, de preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov şi de primarii localităţilor din judeţul Ilfov.

Reprezentanta Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Aura Răducu, a precizat, miercuri, că este extrem de important un astfel de proiect, având în vedere că în Bucureşti, care are o suprafaţă mică prin comparaţie cu alte capitale europene, locuiesc aproximativ 2,2 milioane de oameni, faţă de 1,7 milioane în Viena sau 1,2 milioane în Praga.

În plus, rata de accidente este 91 în România, faţă de 51, media Uniunii Europene.

"Instrumentul de planificare este cu totul nou, modern şi poate să asigure dezvoltarea zonei. Nu se mai poate face transport izolat, este nevoie de transport integrat pentru a aduce dezvoltarea. Numărul de călătorii pe persoană/zi este de 2,7, mai mic decât în alte capitale europene, unde ajunge şi la 5 - 6 călătorii/persoană/zi, ceea ce sugerează o mobilitate redusă în prezent, mai ales în Ilfov şi în cartierele cu probleme sociale", a spus reprezentanta BERD.

Ea a subliniat că modernizarea sistemului de transport public şi reorganizarea instituţională sunt absolut necesare pentru îmbunătăţirea transportului public pentru toate categoriile de persoane pe întregul teritoriu Bucureşti-Ilfov, pentru realizarea unor programe de dezvoltare coerente şi integrate pentru toate categoriile de transport (inclusiv achiziţionarea de autobuze, tramvaie şi troleibuze noi şi îmbunătăţirea condiţiilor de transport), pentru aplicarea unitară a sistemelor moderne de management transport urban (e-tiketing, monitorizarea şi managemntul traficului şi planificarea mobilităţii), dar şi pentru o mai bună supraveghere a cheltuielilor publice.

Potrivit acesteia, specialiştii vor încerca să stabilească un tarif unic pentru transportul în zona metropolitană.

Planul de mobilitate durabilă pentru regiunea Bucureşti - Ilfov include: propuneri de reformă instituţională (reorganizare/modernizare RATB, construcţia unui soft de transport multimodal şi instruirea unor experţi locali în utilizarea modelului de planificare), reorganizarea programului de transport (prin stabilirea unui plan integrat detaliat de servicii de transport public şi strategii pentru managementul traficului, parcare şi siguranţă rutieră) şi program de investiţii pentru modernizarea transportului, primarul Sorin Oprescu explicând că aceste investiţii se vor face programat.

Citește și: