Departamentul Politic
4522 vizualizări 9 dec 2018

Potrivit unui certificat medical depus de avocatul său la Parchetul General, Carmen Iohannis are probleme de sănătate şi nu poate ajunge la audiere. Este a doua oară când soţia preşedintelui evită să fie audiată de procurori în dosarul referitor la casele din Sibiu. Iniţial, Carmen Iohannis fusese citată pentru 15 noiembrie, însă a transmis procurorilor că nu se poate prezenta la audiere, întrucât îl însoţea pe şeful statului într-o vizită oficială la Londra.

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca urmare a unei plângeri depuse Redacţia Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu Radu Gabriel Bucşă şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis. Sesizarea acuză felul prin care cuplul Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 - noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

Potrivit sesizării, până când instanţele au anulat atât actul de vânzare-cumpărare - declarându-i cumpărători care nu pot invoca buna-credinţă - cât şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului, soţii Iohannis au obţinut 320.000 euro din închirierea imobilelor. ”Lumea Justiţiei” cere instanţei să dispună recuperarea banilor de la familia Iohannis şi de la notarul Bucşă.

"Corupţia este o boală care macină democraţia şi ţine captivi milioane de oameni în sărăcie. Corupţia înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, şcoli fără condiţii, administraţie blocată. România nu va putea progresa la adevărata sa capacitate până ce nu vom reuşi să învingem acest flagel", a declarat Klaus Iohannis, într-un mesaj video transmis pe Facebook, cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie.

”Susţin continuarea luptei anticorupţie pentru o Românie sănătoasă şi rămân alături tuturor magistraţilor care duc această bătălie, cu mult curaj, zi de zi. Cinstea şi integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societăţii noastre. Stă în puterea noastră! Un NU hotărât corupţiei trebuie să devină dintr-un slogan, un mod de a fi!"

 

Citește și: