Florin Jinga
6278 vizualizări 21 nov 2018

Postarea preoţilor este însoţită de mesajul:

”Cu toate comentariile şi ura din partea unora, Catedrala Mântuirii Neamului s-a ridicat şi toţi înaintaşii noştri îşi văd visul împlinit“.

Pe aceeaşi pagină, ei descriu că provin dintr-un sat alcătuit din 60 de familii şi 24 de văduve. ”Satul Brateş a devenit pentru localnici şi pentru mulţi pelerini o „oază de duhovnicie”, iar Valea Tarcăului o zonă de adevărată relaxare spirituală“, povestesc preoţii din judeţul Neamţ.

Pe 25 noiembrie va fi sfinţit altarul Catedralei Naţionale, iar Biserica Ortodoxă Română (BOR) promite că aceia care vor sprijini acest proiect în timp util vor primi o binecuvântare specială.

Primăria Capitalei face o nouă rectificare bugetară, prin care vrea să mai dea 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Cele 10 milioane fac parte dintr-un total de 15,3 milioane de lei, destinate susţinerii lucrărilor pentru diferite lăcaşuri de cult din Capitală, potrivit proiectului de rectificare bugetară.

Prin această rectificare, Primăria Capitalei va tăia de la spitalele care sunt administrate de Municipalitate suma de 26 de milioane de lei.

noi fotografii cu stadiul lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, interior şi exterior

Actuala Catedrală patriarhală a fost construită la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost iniţial biserică mănăstirească, devenită ulterior catedrală mitropolitană în anul 1668. Din anul 1925, odată cu înfiinţarea Patriarhiei Române, ea serveşte în mod provizoriu drept Catedrală patriarhală până la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, aşa cum se menţionează în pisania scrisă deasupra uşii de intrare de patriarhul Miron Cristea

În Catedrala Mântuirii Neamului vor fi organizate ceremonii religioase cu caracter public naţional, ca de exemplu pomenirea eroilor neamului românesc la sărbătoarea Înălţării Domnului şi Ziua Eroilor şi a eroilor din Decembrie 1989 sau slujba de Te-Deum pe 1 Decembrie.

noi fotografii cu stadiul lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, interior şi exterior

Foto: Parohia Brateş Tarcău/ Facebook

 

Citește și: