791 vizualizări 10 nov 2013

Câteva sute de persoane s-au strâns duminică în zona statuilor de la Universitate pentru a protesta faţă de proiectul Roşia Montană. Este cea de-a 11-a duminică în care oamenii care sunt împotriva proiectului ies în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea. Dacă până acum mulţimea mărşăluia prin Bucureşti, în această seară oamenii vor sta pe loc, la Universitate.

„Dăm cu petul în asfalt, până când le va suna politicienilor apa cu cianură în cap. Jandarmii încearcă să ne intimideze, dar suntem pe poziţii, nu ne retragem şi rămânem paşnici”, spun organizatorii pe pagina de Facebook Uniţi Salvăm dedicată mişcării.

Duminică seara manifestanţii îşi propun să transforme Poiana Urbană de la Universitate  în Poiana Montană. Vor face diverse ateliere precum: colţul copiilor la Roşia Montană, atelier de bannere, ghidul bunului protestatar, politicieni puşi la zid, cetăţenii demisionează,  colţul informativ Roşia Montană, colţul informativ
În Piaţa Universităţii sunt aşteptate şi alte câteva zeci de oameni de la Pungeşti, care vor veni cu autocarele în jur de ora 19.00.

Citește și: