Florin Gheţău
1238 vizualizări 16 oct 2015

Joi seară, în jurul orei 20.00, rândul de pelerini depăşea jumătate de kilometru, însă organizatorii au decis ca nicio persoană să nu se mai aşeze la coadă, astfel ca pelerinajul să se poată încheia în câteva ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce moaştele au fost reintroduse în Catedrala Mitropolitană, la raclă s-a format un nou rând din aproximativ 300 de oameni.

Pe tot parcursul zilei de joi, rândul de pelerini a depăşit constant lungimea de un kilometru, în condiţiile în care şi vremea a fost favorabilă.

Purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Marius Ţăranu, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că în cele şase zile de pelerinaj s-au închinat la sfintele moaşte aproximativ 200.000 de credincioşi, în timp ce alţi 100.000 de oameni au participat la evenimentele religioase din zona Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Peste 700 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, în timp ce 30 de credincioşi au fost transportaţi la spital.

Forţele de ordine au dat patru amenzi în valoare totală de 1.000 de lei, pentru tulburarea liniştii publice.

Peste 5.000 de persoane au asistat, miercuri, la slujba de Sfânta Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, oficiată de zeci de preoţi din ţară şi străinătate, în frunte cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă municipiul Iaşi în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Citește și: