Elvira Gheorghita
4145 vizualizări 9 nov 2015

Ceilalţi 50 de răniţi sunt staţionari.

Întrebat dacă poate estima câţi pacienţi ar mai putea pleca la tratament în străinătate, Săndesc a spus că decizia aparţine medicilor din străinătate.

"În această seară avem o nouă întâlnire cu medici din Germania şi din Franţa, vom vedea dacă aceştia vor decide transferul în străinătate al altor pacienţi. De fiecare dată decizia plecării la tratament în străinătate a răniţilor din incendiul din clubul Colectiv a aparţinut medicilor străini, aceştia cunoscând exact starea pacienţilor, dar şi condiţiile din propriile spitale", a explicat secretarul de stat.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În zece zile de la tragedie au decedat alte 19 de persoane, numărul victimelor ajungând, luni, la 46.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 35 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat. Ultima care a decedat, luni, la o clinică din Israel, este jurnalista şi fotografa Teodora Maftei, care fusese transferată săptămâna trecută, la o clinică din Israel.

Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache a murit duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.

Citește și: