Ioana Tudorascu
2057 vizualizări luni, 20:42
Potrivit Antena1, o voce de copil a înspăimântat-o pe operatoarea de la 112. Băiatul, în vârstă de şapte ani, vorbea de pe telefonul mamei: „A zis că mami nu mai mişcă, nu mai respiră şi a sunat la 112 că a văzut ambulanţă pe stradă cu numărul respectiv”.
 
Micuţul nu a ştiut să spună adresa la care se află, a spus doar că la parterul blocului există un chioşc. Operatoarea şi-a dat seama unde se localizează pentru că Feteşti este un oraş mic şi a reuşit să trimită astfel echipa de salvare.
 
Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomiţa: „Au constatat că este vorba de o femeie de 40 de ani care nu mai prezenta semne vitale şi care născuse de curând un făt viu”.
 
Vânzătoare: „Băiatul cel mare e un copil foarte isteţ, dar traumatizat. Traumatizat pentru că mama a mai născut acasă”
 
Mama locuia cu cei doi băieţi într-o garsonieră unde proprietarii nu-i luau bani de chirie.
Vecinii: "Cum erau copiii? Foarte curaţi, foarte iubiţi de mămica lor".
 
Alexandra Spremţeanu, şeful Secţiei Pediatrie, Spitalul Municipal Feteşti: „Se ţin după noi, îi ajutăm la masă, să se schimbe. Sunt medici care doresc să-i ia, să-i înfieze. Şi dacă se poate pe toţi trei. Chiar sunt două doctoriţe care se luptă acuş”
 
Tatăl celor doi băieţi lucrează în străinătate şi nu pare să-l intereseze de soarta copiilor, iar bunica refuză să-i ia în plasament. Reprezentanţii DGASPC caută cea mai bună soluţie pentru cei trei copii rămaşi orfani.
 
Nicolae Badea, director general adjunct DGASPC Ialomiţa: „Şansele să rămână în familia extinsă sunt foarte mici. Bunica maternă nu avea o relaţie socială cu mama şi nici cu nepoţii şi nici alte rude până la gradul 4 al mamei nu au vizitat în aceste zile copiii în spital”
 
 

 

 

Citește și: