Florin Jinga
1731 vizualizări 15 mai 2019

Victima, identificat ca Andrei B, a fost arestată în casa părinţilor săi din Tecuci, în aprilie 2018, în baza unui mandat european de arestare emis de un procuror din Graz. Bărbatul era acuzat că făcea parte dintr-o bandă care a dat mai multe spargeri, scrie vn.at.

Românul a spus încă de la început că este nevinovat şi a adus chiar şi martori care au declarat că în perioada în care au fost comise spargerile el era în România, la serviciu. Cu toate acestea, bărbatul a fost închis 122 de zile în închisoare.

Avocatul austriac care îl reprezintă susţine că s-au făcut mai multe greşeli în timpul investigaţiilor şi cere daune de 88.872 de euro.

Bărbatul a fost arestat în urma unei confuzii. Acesta a fost identificat într-o fotografie de către un hoţ, membru al unei bande care dădea spargeri în Austria. Hoţul a recunoscut până la urmă că nu îl văzuse niciodată pe Andrei, însă declaraţia lui nu a mai fost luată în considerare.

Andrei B. a adus cinci martori care au spus că acesta era în România. Totodată, acesta a declarat că suferise o intervenţie chirurgicală la picior din cauza căreia i-ar fi fost greu să călătorească sau să dea spargeri.

În baza probelor prezentate la instanţă, românul a fost eliberat şi cere prin avocat despăgubiri.

Citește și: